Bahar Tatili’ni Seyretmiştim Diyebilmek

slide

Bahar Tatili (Spring Breakers). Selena Gomez, Vanessa Hudgens ve James Franco filmin ana karakterlerini oynuyorlar. İlginç biçimde üçü de çocukken Disney Kanalında yeralmışlar. Yönetmen bir kadın, Harmony Korine. Bahar Tatili sert bir bir film. Çıplaklık, küfür, uyuşturucu ve partileme sahneleri ile dolu. Senaryo zekice yazılmış, oyunculuk çok etkileyici. Gördüğü ilgi sebebiyle bir devam filmi de yapılıyormuş.

Selena Gomez filmde hayatı boyunca günahtan uzak durması öğütlenmiş ama etrafı hep günahla dolu bir kız rolünde. Kız arkadaşları hırsızlık yaptığında da , uyuşturucu kullandığında da kendini suçlu hissetmiyor. Yapan kendisi değil çünkü. Ama polisler tarafından yakalanınca o da suçlanıyor, sonra mahkeme ve hapishane. İşler kötüleşirken Alien (James Franco) çıkıp geliyor ve kefalet ödeyerek kızları kurtarıyor. Selena’nın tatili tamamen bir cehenneme dönüşüyor.

bahar tatili still 2

Bahar Tatili içerdiği sertliğe rağmen eğlencesinden de hiçbir şey kaybetmeden akan bir komedi ve macera. Gelecekte bu dönemin önemli filmleri arasında yeralacağına bahse girerim. Bir şaheser olduğu için değil, ama özgü sıradışı karakterleriyle, müziğiyle (dubstep ve rap), bazen halüsinasyon görürmüş gibi hareket eden kamerası ile kült film olma potansiyeli yüzünden.

İyisi mi siz hiç vakit kaybetmeden iTunes’dan indirin ve seyredin. Ya seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz, ve yıllar sonra o filmi ben seyretmiştim diyebileceksiniz. Bu arada film iTunes’da satışa çıktığından beri en popüler 10 film arasında.

Bahar Tatili’ni Seyretmiştim Diyebilmek
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Paylaş

Yazar Hakkında