Bensiz – Yakında iTunes’da

slide

Türkiye’de pek rastlanmayan kara komedi türünün en güzel örneklerinden biri olan Bensiz yakında iTunes’da. Yönetmen Ahmet Küçükkayalı filmin senaryosunu da yazmış. Görüntü yönetmeni Ayhan Salar. Başrollerinde seyircilerin özellikle dizilerden tanıdığı Metin Akdülger ve Öykü Çelik var. Nurseli İdiz ve Ayla Algan gibi deneyimli isimlerden de destek alan geniş oyuncu kadrosu ile Bensiz iTunes’da yeni yılın en büyük sürprizlerinden biri olacak diye düşünüyoruz, siz ne dersiniz?

Yaşamın içinde öylesine anlar, kırılma noktaları vardır ki, olumlu veya olumsuz hayatımızın tümünü ve beraberinde çevremizdekilerin kaderini değiştirebilir; işte Necip’in hikayesi böyle bir noktada başlar.

Necip, yıllardır sürdürdüğü başarılı, profesyonel futbolcu olma hayalini 1.lige çıkmak için mücadele verdikleri son playoff maçına kadar taşımıştır. Egoların, kazanma hırsının öne çıktığı maçta, sert bir müdahale sonunda Necip’in vücudunun tamamı felç olur. Hastanede geçen yoğunbakım ve tedavi sonrasında evinde ilk gününde yaşananlar Necip’in yaşamına ve çevresindeki insanlara mercek tutacaktır. Genç ve yakışıklı, yetenekli ve başarılı Necip; yaşadıkları eski köşkün ahşap işlemeli koltuğunun üzerine bırakılmış bir örtü veya odanın içindeki diğer mobilyalardan farksızdır. Necip’in evinde bir Dünya saklıdır. Bu ev insanı var eden duyguların ve düşüncelerin çözümlemelerinin yer aldığı bir ahlak kuytusudur. Gören duyan ancak bedeni hissetmeyen, tepki veremeyen bir insan figürüdür. Necip, bedeninin içinde çıktığı içsel yolculukta kişisel uyanışını yaşayacaktır.

Bazen kayıp, düşülen bir çukur; bir başlangıç, bir dönüş noktası olabilir…

Oyuncular: Metin Akdülger, Öykü Çelik, Burçin Abdullah, Nurhan Yılmaz, Nurseli İdiz, Ayla Algan, Cengiz Orhonlu, Eli Mango, Turgay Tanülkü

Bensiz – Yakında iTunes’da
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında