iTunes’dan nasıl film indirilir?

slide

iTunes Store (iTunes Dijital Mağazası)

iTunes Apple tarafından işletilen müzik, uygulama, kitap ve film benzeri içeriklerin dijital olarak kiralanabildiği ve/veya satın alınabildiği bir dijital mağaza uygulamasıdır. iPhone, iPad, Mac, PC, Apple TV benzeri cihazlar ile iTunes’dan alışveriş yapılabilir.

iTunes’dan müzik veya uygulama satın almanın yanı sıra film de izleyebilirsiniz. Bir çok film HD olarak da sunulduğu için 1080p HD seçeneğiyle filmi satın alabilir veya kiralayabilirsiniz. Cepten, tabletten, PC’den, Mac’den ve Apple TV’den anında erişebilirsiniz, bir kopyasını indirebilirsiniz. HD televizyonunuza bağlayarak da izleyebilirsiniz.

 

itunes_ana_ekran

iTunes Dijital Mağazası – PC Ekranı

Bilgisayar’da iTunes Kullanmak İçin Ne Gerekli?

Bilgisayarınızdan film kiralayabilmek için iTunes 10 veya sonrası yüklü olmalıdır. iPhone, iPad veya iPod touch’tan film kiralayabilmek için iOS 3.1.3 veya sonrası gereklidir.

 

iTunes’dan PC’ye Nasıl Film İndirilir?

1) Önce iTunes programını kurmanız ve iTunes hesabı açmanız gerekiyor. Programı kurmak için Apple web sitesinden indirin. Kurulum tamamlanınca hesap açın, artık iTunes hesabınızı film kiralamak ya da film satın almak için kullanabilirsiniz.

 

2) Eğer hangi filmi seyretmek istediğinize karar vermediyseniz iTunes Store’un film arşivinde gezinin  veya en çok kiralananları bulmak için En Çok Kiralananlar‘a bakın. Dilerseniz kimileri indirimde olan filmlerimizin listesine de gözatın. İstediğiniz filmi bulunca tıklayın.

itunes_encokkiralananlar

iTunes’da En Çok Kiralananlar

 

3) Açılan film sayfasında Kirala ya da Satın Alı’ı tıkladığınızda filminiz indirilmeye başlayacaktır. Çoğu film hem HD hem de SD olarak bulunmaktadır. İstediğiniz kaliteye de burada karar verebilirsiniz. Unutmayın kiralamanın aksine satın aldığınızda film hesabınıza ekleneceği için istediğiniz zaman tekrar tekrar seyredebilirsiniz.

kirala_satinal

iTunes’da filmin sayfasından kiralama yapabilirsiniz.

4) İşlemden emin olup olmadığınızı doğrulamak için iTunes size soru sorabilir. Yanlışlıkla kiralama linkine kliklediyseniz bu aşamada işlemi iptal edebilirsiniz.

kirala_satinal soru

Kiralamak istediğinizden emin misiniz?

İyi Eğlenceler

Film indirilmeye başladıktan sonra bitmesini beklemeden seyretmeye başlayabilirsiniz. iTunes ile film seyretme konusundaki diğer sorularınızın cevapları için Apple websitesindeki soru-cevaplara da gözatabilirsiniz.

 

iTunes’dan nasıl film indirilir?
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında