ZERRE 18 Ülkede Yayında

slide

Zerre 3 Kıtada, 6 Dilde, 18 ülkede iTunes’dan indirilebiliyor

Seattle, İstanbul 4-Ağustos-2014 – Seattle merkezli bir dijital dağıtım ve teknoloji şirketi olan Filmpot, yönetmen Erdem Tepegöz’ün ilk uzun metrajlı filmi Zerre’yi geçtiğimiz ay Türkiye, ABD, Rusya, Kanada, Almanya, Fransa ve İspanya dahil 18 ülkede iTunes dijital mağazalarında yayına çıkardığını duyurdu. iTunes Türkiye’de de satışa çıkan film bu ülkelerdeki sinemaseverler tarafından hem kiralama yoluyla hem de satın alma yoluyla farklı dil seçenekleri ile kolayca seyredilebilecek.

Kağan Daldal’ın yapımcılığını, Erdem Tepegöz’ün yönetmenliğini yaptığı Zerre’de küçük kızı ve annesi ile hayata tutunan, İstanbul’da kendi ayakları üzerinde kalmaya çalışan bir kadın olan Zeynep’in hikayesini seyrediyoruz. Zeynep karakteri özellikle Moskova Film Festivalinde seyircinin sevgilisi oldu ve Jale Arıkan’a En İyi Kadın Oyuncu ödülü getirdi. Aynı festivalde En İyi Film ödülü de alan Zerre ayrıca New York, Antalya ve Malatya film festivallerinden de ödüllerle döndü.

2008 yılında ABD’nin Seattle şehrinde kurulan Filmpot, Türk filmlerinin iTunes, xBox, Amazon, MUBI gibi dijital mecralarda yayınlanmasını ve tüm dünyada seyircilerle buluşmasını sağlıyor. Türk filmlerini internete erişimi olan dünya seyircisinin beğenisine sunuyor. Filmpot, aynı zamanda iTunes’un Türk Sineması bölümündeki filmlerin çoğunun yayıncısı konumunda.

Filmpot yetkilisi İlker Cengiz konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Apple iTunes ile beraber çalışarak filmlerimizi Türkiye’de de yayınlamaya başlamış olmak bizi çok mutlu etmişti. Zerre ile de bir Türk filmi için şimdiye kadarki en yaygın iTunes yayınını başlatmış olduk. Zerre’yi 18 ülkede, 6 dil seçeneği ile yayına çıkararak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.”

Yerli filmlerin uluslararası internet platformlarında olması gerekiyor

Cannes, Berlin, Moskova gibi prestijli film festivallerinde ödüller alan Türk filmlerine ilginin giderek arttığını, bu ilgiye cevap vermenin en etkili yolunun dijital dağıtım olduğunu belirten Filmpot yetkilileri, dünyada bu yöndeki trende de dikkat çekiyorlar. Dijital dağıtım konusunda Apple, Microsoft, Amazon gibi lider platformlarla çalışan Filmpot, Türk sinemasının çok gecikmeden bu olanakları değerlendirmesi gerektiğinin altını çiziyor.

“Özellikle bağımsız filmlere hem Türkiye’de hem de yurtdışında dijital vizyon ve gelir elde etme olanağı sağlamak, Türk sinemasının yurt dışında da güçlenmesine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz,” diyen Filmpot ekibi bir çok filmin bu şekilde gösterime girmesini sağladıklarını belirtiyor. Ama ilk defa Zerre filmini aynı anda 18 ülkede seyirciyle buluşturduklarını söylüyorlar. 

Geçtiğimiz aylarda yayına çıkan Çakallarla Dans serisi, Aşk Tutulması, Aşk Geliyorum Demez, Yabancı ve Kara Köpekler Havlarken gibi filmlerle beraber iTunes’da hem Türkiye hem de yurtdışında Türk filmlerinin sayısı artmaya devam ediyor. iTunes Türkiye’deki filmler iPhone, iPad, Apple TV, Mac ve PC gibi cihazlarda SD ve HD kalitesinde seyredilebiliyor, 2.99TL’den başlayan fiyatlarla kiralanabilirken, 5.99TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Download on iTunes

Daha çok bilgi için:
Filmpot               press@filmpot.com
Web:                     http://filmpot.com
Twitter:               www.twitter.com/filmpot
Facebook:          www.facebook.com/filmpotllc
Blog:                     http://filmpot.com/blog

Zerre iTunes Linki: https://itunes.apple.com/tr/movie/zerre/id880824087

Bu bülteni PDF formatında indirmek için bu linki kullanabilirsiniz.

ZERRE 18 Ülkede Yayında
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında