iTunes Türkiye Mağazası 5 yıl önce açılırken oradaydık

slide

 

Apple iTunes Türkiye mağazası 5 yıl önce açıldı. Apple’ın Türk filmleri için çalışmayı seçtiği iki firmadan biri olmuştuk. Türkiye mağazasının açılış tarihini bilmiyorduk ama bir açılış olacağını da tahmin ediyorduk. Apple’dan gelen bir eposta ile başlayan bu macera Filmpot’un en büyük işlerinden biri oldu.

İstanbul’da İlker Cengiz ve Susan Akıcı liderliğindeki Filmpot ekibi, Apple kalite standartlarını yakalamak ve materyallerle ilgili sorunları çözmekten, ilk marketing ve PR işlerini halletmeye kadar pek çok sorumlulukla geceli gündüzlü çalıştıkları aylar geçirdiler. Çalışmalarımıza değdi. Mağaza 5 Aralık’ta açıldığında en çok seyredilen Türk filmi bizden çıkmıştı. En çok Türk filmi sağlayan içerik ortağı da bizdik. Sonrasında beraber çalıştığımız yerli ve yabancı filmlerle en çok seyredilenler listelerinde defalarca yer aldık. Apple için en büyük Türk filmi sağlayıcısı olduk. O dönemde bizimle beraber iTunes Türkiye’de film yayınlayan diğer şirket olan Tiglon’un kapanmasıyla bir süre rakipsiz bile kaldık.

Aradan geçen 5 yılda iTunes Türkiye mağazası sadece uygulamalar değil film ve müzik içeriği ile de büyüdü. Netflix geldi. Google Play mağazası açıldı. Yerli oyuncuların da olduğu bir büyük rekabet var piyasada. Vakit o kadar hızlı geçiyor, teknolojiler gelişiyor, zamanlar o kadar hızlı değişiyor ki artık dışarıdan hizmet almaya ihtiyaç kalmadan yapımcılar filmlerini iTunes ve Google play mağazalarında kendileri satışa çıkarabiliyorlar.

Biz başardıklarımız ile gurur duyuyoruz. Türk yapımcı ve dağıtımcılarının dijital platformlara adapte olmasında yaptığımız büyük katkı ile gurur duyuyoruz. Dünyanın en büyük şirketleri ile partnerlik yaptığımız için gurur duyuyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz hizmetler ile gurur duyuyoruz. Dünyanın onlarca ülkesinden seyircilere yüksek kalitede içerik sunabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Bu gururu yaptığımız diğer işlere de taşıyoruz.

Hayatlarımız birbirinden güzel filmlerle dolu olsun! İyi eğlenceler,

iTunes Türkiye Mağazası 5 yıl önce açılırken oradaydık
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında