Javier Bardem, sen ne güzel adamsın

slide

Biutiful biterken, adına uygun bıraktığı son duygu: “Javier Bardem, sen ne güzel adamsın“. Kesinlikle yerini alabilecek başka bir oyuncu olamazdı, bu rol onunmuş. Ve bunu düşündürdüğü kişi yalnızca ben değilmişim ki, Cannes Film festivalinde Uxbal karakteriyle sergilediği performansından ötürü en iyi erkek oyuncu ödülünü kapmış. Böyle adamları herkes izlemez , takipçileri özeldir, azınlıktır, çoğaltalım. Böyle adamlar güzeldir, bakışları duruşları ifade yüklüdür, eylemleri sanattır.

O bu kez sıradışı bir baba olarak çıkıyor karşımıza. Hayatı çıkmaz sokağa girmişken; tüm inançları, o güne dek edindiği tüm değer yargıları yerle bir olmuşken, hayatın en soğuk şeyiyle, gerçeklerle yüzleştiğinde, onunla birlikte kesilen nefesiniz ve çözümsüz kalışınız, bir babanın acizliğini iliklerinize kadar hissedişiniz film bittikten sonra kendi hayatınızı da sorgulama sebebiniz oluyor. ‘Haydi çıkalım sokağa ve hiç konuşmayalım, sadece düşünelim, biraz soluklanalım‘ dedirtiyor bittiğinde.

Javier Bardem - Biutiful

Tutunacak son bir dal ararken; ihtiraslarını, hırslarını, insana dair dünyevi rekabetler yaratan her ne varsa, artık def etme noktasına gelmiş bu adam, omzuna yaslansın ve ağlasın istiyorsun.

Javier Bardem - biutiful

– Ölmek istemiyorum Bea. Çocukları tek başına bırakmaktan korkuyorum. bunu yapamam.
– Çocuklara baktığını mı sanıyorsun? Saf olma Uxbal. Evren onlara bakar.
– Evet ama evren kirayı ödemez.

Barcelona’nın bilinmeyen varoşları, mültecileri, sefaleti, açlıkları, ırkçılıkları; tüm turistik gözlemlerin aksini yaşayan bu şehirden beni soğuttu. Başta depresyona meylettirse de, senaryoyu sindirdikçe ve üstünden zaman geçtikçe, samimiyetinden dolayı filme arttıkça artan bir hayranlık duymaya başlayacaksınız. Basit bir dram olmaktan öte sanatsal değeri yüksek bir film.

Ayrıca siz de benim gibi film müzikleri tutkunuysanız müziklerini Gustavo Santaolalla‘nın yaptığı Biutiful, bu hususta da on numara beş yıldızı hak ediyor diyebilirim. Müzikler, filmine tam beden uyan tarzda.

Biutiful filmi kesinlikle kanepeye gömülüp evde izlenilmesi gerekenlerden. Bu sebeple iTunes’da seyrederek tatmış olduğum evde film keyfini de ayrıca vurgulamalıyım.

Biutiful'u iTunes'dan İndirin

 


Filmpot notu: iTunes’dan nasıl film indirilir diye merak ediyorsanız bu link işinize yarayabilir.

 

Javier Bardem, sen ne güzel adamsın
2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

Paylaş

Yazar Hakkında