Kendi Dağıtımını Kendin Yap dönemi

slide

 

Dijital dağıtım kısaca internet üzerinden içeriği kullanıcılara ulaştıran platformlara yapılan dağıtım işlemi. Ve sözkonusu olan filmlerin dijital dağıtımı olduğunda yeni bir dönemin başladığını artık söyleyebiliriz: Kendi Dağıtımını Kendin Yap.

Sinema, DVD/BluRay gibi dağıtım yöntemlerinin aksine internetin verdiği güç ile dijital dağıtımda içeriğin nerede üretildiği, kullanıcılara nasıl ulaştırılabileceği gibi soruların cevapları kolaylaşmıştı. Şimdi daha da kolay. İçeriği kendiniz uygun formatta hazırlıyorsunuz, resimleri kendiniz seçiyorsunuz, fiyatlandırmaya kendiniz karar veriyorsunuz, kendiniz yüklüyorsunuz ve online olarak satışa çıkarmış oluyorsunuz.

Kendi dağıtımını yapmak isteyen içerik üreticileri için önem çıkan kimi çözümler şöyle sıralanabilir:
Distrify: https://distrify.com/
Vimeo On Demand: https://vimeo.com/ondemand
Amazon Video Direct: https://videodirect.amazon.com/ Amazon da içerik üreticilerine daha fazla kontrol verenler arasında. Amazon video servisinin Türkiye’de de açılmış olduğunu da gözönünde tutmalı.

Durum bu iken iTunes, xBox Video, Google Play gibi diğer platformlar için durum ne olacak? Ona da bir sonraki blog yazımız da detaylı olarak değineceğiz. [sonraki yazının linki burada]

Kendi Dağıtımını Kendin Yap dönemi
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında