Kuma – Adına takılıp izlemeyi ertelemeyin sakın

slide

Filmin yönetmeni Umut Dağ, ekonomik nedenlerden dolayı Avrupa’ya göç etmiş binlerce göçmen aileden birinin çocuğu. Yaşayan en iyi yönetmenlerden biri olarak kabul görmüş Haneke’nin öğrencisi. Hocasından da tam not alan “Kuma”, Umut Dağ’ın ilk uzun metraj filmi.

Kuma, türk filmi olarak kabul edildiğinden, çekimlerinin çoğunun yapıldığı yer olan Avusturya’da kendisine bir sponsor bulamamış, aynı zamanda yönetmeninin türk vatandaşlığı olmamasından ötürü Altın Portakal Film Festivali’nde yarışması kabul görmemiş arada derede bırakılmış bir film.

Siz, benim yaptığım gibi filmin ismine takılıp izlemeyi ertelemeyin sakın, emin olun ki aklınızda şekillenenlerin ötesinde çok şaşırtıcı bir senaryoyla karşı karşıyasınız.

kuma

Erzurum’un bir köyünde başlayıp Viyana’da devam eden filmin senaryosu, Umut Dağ ve Petra Ladinigg‘in imzasını taşıyor. Filmde Ayşe (Begüm Akkaya), dublaja ihtiyaç bırakmayacak kadar sesini çok iyi kullanan, rolünün ruh halini yaşayan , kısacası oyunculuğuna hayran kaldığım ana karakterim oldu.

Begüm Akkaya gibi bir tiyatrocu olmasının yanı sıra, tiyatro yönetmenliği de yapan Nihal Koldaş, kumadaki Fatma karakterinde hakkıyla 2. kadın başrol oyuncusu.

Karmaşık çapraşık kapalı toplum yapımızı, ilişkilerin üstündeki kara bulut çevre baskısını, tabulara rağmen aslında bir yandan da iç içe geçmiş özel hayatları , hayatlara hoyratça yapılan müdahaleleri , kabullenişleri, vazgeçişleri özellikle de kadın gözünden anlatmayı çok iyi başaran senaryo, ortalamanın çok üstünde bir türk filmi.

Çocuk oyuncularından market çalışanlarına kadar tüm oyuncuları çok iyi seçilmiş olan Kuma , sadece ismiyle yola çıkarsak olay örgüsünü çok iyi bildiğimizi sandığımız standart bir türk filmiyken, izlediğimizde ters köşe olacağımız, başından sonuna şaşırtıcı bir senaryoya sahip.

Kendimi tekrarlamış olacağım ama; siz, benim yaptığım gibi filmin ismine takılıp da izlemeyi ertelemeyin sakın!


Filmpot notu: Kuma’yı iTunes’dan 2.99TL’den başlayan fiyatlarla indirebilirsiniz.

Kuma'yı iTunes'dan İndirin

Kuma – Adına takılıp izlemeyi ertelemeyin sakın
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında