Dünya Kadınlar Günü için Filmler

slide

Dünya Kadınlar Günü için Filmpot’un iTunes’da yayına çıkardığı filmlerden oluşan bir liste hazırladım.

İyi eğlenceler diyebilmek isterdim ama bir istisna haricinde pek eğlenceli filmler değiller maalesef, Türkiye’deki kadın hikayeleri gibi. Özellikle ‘nedir bu kadınların derdi?’ diyenlere seyrettirmenizi tavsiye ederim. Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun!

 

Kusursuzlar

İki kız kardeşin gerilimli hikayesini anlatan Kusursuzlar SİYAD tarafından da 7 dalda 8 ödüle aday gösterildi. Yönetmen Ramin Matin, senaryo Emine Yıldırım.

iTunes'dan İndirin

 

Zerre

Kızı ve annesinden oluşan küçük ailesini ayakta tutmaya çalışan yalnız bir kadın rolünde Jale Arıkan. Yönetmen Erdem Tepegöz.

iTunes'dan İndirin

 

Yabancı

Babasının ölümünden sonra Türkiye’ye dönen Türk-Fransız Özgür ve uyum sağlama çabasını anlatan Yabancı’nın yönetmeni de bir kadın, Filiz Alpgezmen.

iTunes'dan İndirin

 

Meleğin Düşüşü

Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği Meleğin Düşüşü’nde babasının zulmüne rağmen ayakta durmaya çalışan Zeynep (Tülin Özen)’in hikayesini izliyoruz.

iTunes'dan İndirin

 

Havar

Bir çocukla konuştu diye babasından kızını öldürmesini isterler. Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan namus cinayetini anlatan Havar yani imdat. Yönetmen Mehmet Güleryüz.

iTunes'dan İndirin

 

Kuma

Yönetmen Umut Dağ’ın ilk uzun metraj filmi olan Kuma, Berlin’de açılış filmi olarak da ön plana çıktı. Başrollerde iki kadın oyuncu Nihal Koldaş ve Begüm Akkaya.

iTunes'dan İndirin

 

Aşk Yeniden (Hope Springs)

Mutsuz bir evlilik içinde olan Kay (Meryl Streep) kocası Arnold’u (Tommy Lee Jones) evlilik danışmanı Dr Feld (Steve Carrell)’den yardım almaya ikna eder.

iTunes'dan İndirin

Dünya Kadınlar Günü için Filmler
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında