Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’u seyretmek için 3 sebep

slide

1 – Nelson Mandela

 Film Nelson Mandela’nın otobiyografisinden uyarlanmış. Adını çok kişi bilir ama hikayesini bilen azdır. Çocukluğundan başlayıp Güney Afrika Devlet Başkanı oluşuna kadar geçen süreci anlatan film bu eksikliği gidermeye birebir. Bir başkası tarafından yazılmadığı için olsa gerek kimi sahnelerde Mandela’nın sonraları kendini sorguladığını düşünmeden edemedim.

 

2 – Idris Elba

idris-elba

Filmde Nelson Mandela’yı İngiliz aktör Idris Elba canlandırıyor. Ve sadece bu, filmi seyretmek için yeterince iyi bir sebep bence. Özellikle The Wire dizisini seyredenler bana katılacaklardır. Idris Elba’nın canlandığı Stringer Bell karakteri dizide en akıllı, karizmatik ve yakışıklı çete lideri idi.

 

3 – Winnie Madikizela

winnie

Mandela’nın karısı Winnie Madikizela pek bilinmez. Oysa filmde Naomie Harris’in canlandırdığı Winnie’nin nasıl mücadelenin en başından beri kah Mandela’nın yanında, kah karşısında ama hep kararlı ve güçlü olduğunu gözler önüne seriyor. Hikayenin aslında iki kahramanı var ve filmi seyredince ikinci kahramanı da tanımış olacaksınız.

 

Lider olmak ne demek? sorusuna cevap

Filmde aksiyon ve macera ile romantizm ve dramı harmanlamanın yanı sıra, okuduğum bir yorumda da söylendiği gibi Nelson Mandela’yı bir lider olarak özel yapan kilit noktanın özgürlük ve barışın birlikte gelebilmesi için gücü ele geçirenin öfkesini kontrol edebilmesi olduğunu sade bir dil ile anlatmayı başarmış yönetmen Justin Chadwick. Ülkemizde bir liderde pek de makbul sayılmıyor böyle bir özellik maalesef.

İkna olup da nasıl seyrederim diyenler için son not: hem DVD mağazalarında hem de iTunes dijital mağazasında satışa çıktı (iTunes’da daha ucuz).

 

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol – Türkçe Altyazılı Fragman


Not: Bu yazımı bulseyret, onedio gibi diğer sitelerde de yayınlattım.


Filmpot notu: iTunes’dan nasıl film indirilir diye merak ediyorsanız bu linkişinize yarayabilir.

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol’u seyretmek için 3 sebep
1 vote, 5.00 avg. rating (98% score)

Paylaş

Yazar Hakkında