Filmpot filmleri iTunes Türkiye’de

slide

Filmpot kataloğundaki filmler yeni yayına başlayan iTunes Türkiye’de seyredilebilecek. 

İstanbul 11 Aralık 2012 – Bir dijital dağıtım şirketi olan Filmpot, ödüllü Türk filmlerinden oluşan kataloğundaki filmlerin bir kısmını geçtiğimiz günlerde açılan iTunes Türkiye’de yayına soktuğunu duyurdu. iTunes Türkiye’de yayınlanmaya başlayan filmler Türkiye’nin heryerindeki sinemaseverler tarafından kolayca seyredilebilecek. Sinemaseverler online olarak filmleri kirayalabilecek, isterlerse satın da alabilecekler. Filmpot, iTunes’un Türk Sineması bölümündeki filmlerin çoğunun dağıtıcısı konumunda.

Filmpot yönetici ortağı İlker Cengiz konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “iTunes ile beraber çalışarak filmlerimizi Türkiye’de yayınlamaya başlamış olmak bizi çok mutlu etti. Bir dijital dağıtım şirketi olarak bir taraftan kataloğumuzu büyütürken bir taraftan da filmlerimizi diğer ülkelerdeki iTunes Store’larda yayına çıkaracağız. ”  

Bugüne kadar Filmpot toplam 22 filmini iTunes Türkiye’de yayına çıkardı. Önümüzdeki haftalarda bu sayı daha da artacak. Festivallerde ödüller kazanmış, kimileri Türk sinemasının klasikleri arasına girmiş, kimileri henüz 2012’de vizyona çıkmış olan bu filmler ve belgeseller iTunes Türkiye’de seyredilebiliyor. Filmpot’un dağıtımını yaptığı Yılmaz Güney filmlerinden oluşan özel bir kolleksiyon da iTunes Türkiye’de yer alıyor.

iTunes Türkiye’deki filmler iPhone, iPad, Apple TV, Mac ve PC gibi platformlarda SD ve HD kalitesinde seyredilebiliyor. 2.99TL’den başlayan fiyatlarla kiralanabilirken, 7.99TL’den başlayan fiyatlarla satın da alınabiliyor.

Ünlü yönetmen ve sanatçı Kutluğ Ataman’ın konu hakkındaki görüşleri şöyle Filmpot’u online dağıtıcı olarak seçmemin sebebi işlerini profesyonelce yapmaları ve Türk sinemasına dair tutkuları. Filmlerimin iTunes’da yayınlanmasını sağladılar, ben de gelişmeleri heyecanla takip ediyorum.

Filmpot 30’dan fazla yönetmen ve yapım firmasıyla filmlerinin dağıtımı için çalışıyor ve bir taraftan kataloğunu büyütürken bir taraftan da filmlerin yayını için dünyanın bir çok yerindeki yayıncılarla temas halinde. Filmpot kataloğunda hali hazırda 80’den fazla film ve belgesel var.

Filmpot filmleri iTunes Türkiye’de
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında