Filmpot LLC Türk filmlerini dünyada online olarak ulaşılabilir hale getiriyor

slide

Filmpot İstanbul’da faaliyete geçişini duyuruyor

Istanbul 18 Eylül, 2012 – FILMPOT LLC ABD’nin Seattle kentinde Türk sinemasına dair artan izleyici talebini karşılamak için kuruldu. Filmpot yanında TurkishFilmChannel markasını da başlatan FILMPOT LLC şirketi uluslararası tecrübeye sahip ekibiyle yoluna devam ediyor.

Filmpot– Türkiye’de üretilen filmlerin dünyaya online dağıtımında bir ilk

Filmpot’un amacı dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar izleyicilerin Türk filmlerine kolayca ulaşabilmelerini sağlarken haksahiplerine de yeni ve daimi bir gelir kaynağı yaratmak. Yönetmen ve yapım şirketleri gibi haksahipleri ile çalışan Filmpot kaliteli Türk filmleri arayan online yayıncılar için de bir adres olmuş durumda.

Türk film endüstrisi kalitesi ve büyüyen üretimi ile hem yerli hem yabancı izleyicilerin ilgisini çekiyor. Türkiye sineması Cannes, Sundance, Tribeca, Locarno, Toronto, Venice, Rotterdam, Berlin, Valencia gibi dünyanın en büyük festivallerinde ödüller kazanmaya devam ediyor.

Filmpot Yönetici Ortağı İlker Cengiz: “Türkiye’de üretilen kaliteli yapımlara Türkiye dışında da ilgi büyüyor ama bu filmlere ulaşmak halen zor. Amacımız filmlerimizi benim gibi yurtdışında yaşayanların, Türk filmlerine ilgi duyan yerli ve yabancı bütün sinemaverlerin seyredebilmesi için bütün dünyada ulaşılır kılmak”. Dışişleri Bakanlığı’nın verilerine gore 4 milyonu Avrupa Birliği ülkelerinde, 300.000’i Kuzey Amerika’da, 150.000’i in Avustralya’da ve 200.000’i Ortadoğu’da olmak üzere yaklaşık 5 milyon vatandaşımız Türkiye dışında yaşıyor.

Türk filmleri online yayın yapan yayıncılar ile bütün dünyada ulaşılır hale geliyor

Filmpot Apple ve Amazon gibi yayıncılarla geliştirdiği işbirliği ile Türk filmlerine online ulaşmak için tek kaynağı sağlıyor. Bu işbirlikleri ile kataloğundaki filmler bütün dünyada ulaşılır oluyor.

Filmpot bugüne kadar yirmiden fazla yönetmen ve yapım şirketi ile anlaşmalar yaptı. Bu anlaşmalar ile kataloğuna filmler ve belgeseller katan Filmpot bir taraftan kataloğunu büyütürken bir taraftan da yeni yayıncıları yayın ağına katmak için çalışıyor.

Filmpot LLC Türk filmlerini dünyada online olarak ulaşılabilir hale getiriyor
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Paylaş

Yazar Hakkında